Voor de vensters waarbinnen beheerders onderhoud en wijzigingen kunnen plannen, zie: Jaarplanning onderhoud ICT
Het plannen van onderhoud en wijzigingen kan op: Onderhoudskalender ICT

 

Laden Onderhoud

« Alle Onderhoud

  • Dit Onderhoud is voorbij.

Grote Windows update (HAN laptops)

27 maart 2020 - 3 april 2020

Vanaf vrijdag 27 maart krijgt je laptop vanuit Microsoft een grote update. Deze bevat een aantal nieuwe functionaliteiten. Het is voor de veiligheid belangrijk dat je laptop deze update installeert. De komende 7 dagen kan je voor jezelf het beste moment kiezen. Doe dat ruim voor je lessen of na afloop van je werkdag.

De update komt automatisch op je laptop binnen. Je krijgt hiervan een melding. Je kunt vervolgens zelf aangeven wanneer je de installatie wilt starten. Houd er rekening mee dat de installatie ongeveer 2 uur in beslag neemt. Gedurende deze 2 uur kun je niet op je laptop werken. Ons advies is dan ook om de installatie aan het einde van je werkdag te starten.

Hoe ga je te werk?

  • Je krijgt een melding dat de update is binnengehaald.
  • Je kunt zelf een moment kiezen waarop de installatie start.
    Let op: als je kiest voor een datum en tijdstip om te installeren, dan zal de laptop exact op dat moment de update installeren. Je krijgt niet opnieuw een melding.
  • Sluit tijdens de installatie de laptop op stroom aan en zorg ervoor dat deze niet in de stand by-modus valt (klap de laptop dus niet dicht). Anders is de kans groot dat de installatie mislukt.
  • Tijdens de installatie zal de laptop zichzelf een aantal keer opnieuw opstarten.
  • Controleer na de installatie of de voor jou belangrijke applicaties nog werken.

Krijg je geen update binnen?
De update geldt voor alle ‘Intune laptops’, dat zijn vrijwel alle laptops van de HAN. Enkele medewerkers zullen gebruikmaken van een andere laptop. Mocht je geen update binnenkrijgen, dan heb je geen ‘Intune laptop’ en is een update nu niet nodig.

Waarom komt deze update nu?
Microsoft bepaalt wanneer een update plaatsvindt. De HAN heeft hier geen invloed op.

Hulp nodig?
Mocht je problemen ondervinden, neem dan contact op met de ServiceDesk. Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar via ServiceDesk@han.nl of 024-3533666.

Updated 2020-03-26 18:55  ^AW

Gegevens

Begin:
27 maart 2020
Einde:
3 april 2020
Onderhoud Categorie: